5. 2. 2024.

Opštinsko takmičenje 2024.

U subotu, 3. februara, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, održano je Opštinsko takmičenje iz nemačkog, italijanskog i španskog jezika, a najuspešniji su bili učenici koji su se takmičili u specijalnoj kategoriji Andrej Roska iz OŠ „Jovan Popović“, mentor Sonja Felbab Vukašinović, koji je na takmičenju iz španskog jezika osvojio DRUGO mesto, i Valentina Stojkov iz škole-domaćina, mentor Dragana Vukašinović, koja se takmičila u poznavanju nemačkog jezika.

Na Opštinskom takmičenju učenika 8. razreda koji engleski jezik uče od 1. razreda, od 30 takmičara, njih 24 je ostvarilo plasman za sledeći nivo:

  • PRVO mesto (39 - 40 poena): Ilija Cvijan iz OŠ „Đura Jakšić“, mentor Ivana Gligorin i Dušan Jerković iz OŠ „Jovan Popović“, mentor Sonja Felbab Vukašinović,
  • DRUGO mesto (37 - 38 poena): Vukašin Vujadinov iz OŠ „Gligorije Popov“, mentor Sanja Demenj, Aleksandar Pudar iz OŠ „Jovan Popović“, mentor Sonja Felbab Vukašinović, Teodora Pribiš iz OŠ „Đura Jakšić“, mentor Ivana Gligorin, Vanja Konstantinović iz OŠ „Sveti Sava“, mentor Dragana Videnov, Andrej Rac Sabo iz OŠ „Vasa Stajić“, mentor Goran Horvat, Stefan Tucić i Andrea Ćosić iz OŠ „Žarko Zrenjanin“, mentor Jelena Vlajkov, Vuk Radojčić i Petar Gnjidić iz OŠ „Vuk Karadžić“, mentor Đuja Đukić Kovačević,
  • TREĆE mesto (35 - 36 poena): Genoveva Igić i Milica Knežević iz OŠ „Žarko Zrenjanin“, mentor Jelena Vlajkov, Nikola Vujović iz OŠ „Gligorije Popov“, mentor Sanja Demenj, Minja Balint i Marijana Stiković iz OŠ „Đura Jakšić“, mentor Ivana Gligorin, Ognjen Orašanin iz OŠ „Sveti Sava“, mentor Dragana Videnov, Katarina Kostadinović iz OŠ „Vuk Karadžić“, mentor Đuja Đukić Kovačević, Tamara Prolić i Aleksej Majkić iz OŠ „Ivo Lola Ribar“, mentor Vanja Gvero, Daniel Požar, Una Kovačević i Stefan Avramov iz OŠ „Feješ Klara“, mentor Bojana Gajski.

Imajući u vidu da je bodovni sistem pooštren, ovo je izuzetan uspeh.

Nataša Rapaić iz OŠ „Vuk Karadžić“, mentor Đuja Đukić Kovačević, takmičila se u specijalnoj kategoriji i osvojila TREĆE mesto i plasman na Okružno takmičenje.

Od ove školske godine, učenicima 7. razreda je, takođe, omogućeno učešće na takmičenju. Od 20 takmičara, njih 6 je ostvarilo plasman za sledeći nivo:

  • PRVO mesto (39 - 40 poena): Aleksa Tomić iz OŠ „Sveti Sava“, mentor Marija Zivlak,
  • DRUGO mesto (37 - 38 poena): Luka Mesaroš iz OŠ „Žarko Zrenjanin“, mentor Vera Karadžin, Vukašin Bucalo iz OŠ „Đura Jakšić“, mentor Ivana Gligorin,
  • TREĆE mesto (35 - 36 poena): Mina Jovanov iz OŠ „Đura Jakšić“, mentor Ivana Gligorin, Mateja Škapik i Lena Perić iz OŠ „Sveti Sava“, mentor Marija Zivlak.

Opštinsko takmičenje iz engleskog jezika održano je u nedelju, 4. februara, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Нема коментара: