8. 4. 2023.

Ostern & Pasqua

Ovogodišnja Noć Gimnazije bila je prilika da se zainteresovani upoznaju sa uskršnjim običajima i specijalitetima zemalja u kojima se govori nemački i italijanski jezik.

Sledi izveštaj koji je sačinila Marijana Iličin, profesorka italijanskog jezika.

U okviru proslave Dana škole, organizovana je Noć Gimnazije. Ovu, sada već tradicionalnu manifestaciju, posetili su profesori i učenici Gimnazije, roditelji naših sadašnjih i budućih učenika i naravno učenici osnovnih škola. 

Ove godine je organizovano niz radionica, štandova i interaktivnih aktivnosti, a značajno učešće zauzeo je projekat (Ostern & Pasqua), koji su osmislile profesorke drugog stranog jezika (nemački i italijanski) Biljana Repašić, Milica Golušin, Maja Radlović i Marijana Iličin, a u saradnji sa učenicima projekat je uspešno realizovan.

Ostern & Pasqua je prikaz uskršnjih običaja u Nemačkoj i Italiji. Posetioci su imali prilike da vide i čuju kako se proslavlja Uskrs u zemljama čiji jezik učimo, da nauče o običajima od Vrbice do Malog Usksra, šta se jede, poklanja i na koji način se proslavlja Uskršnja nedelja. Projekat je realizovan uz postere, prezentacije, vođenu izložbu, radionice izrade čestitki, kviz o italijanskim picama i detaljima koje smo otkrili o kinder-jajetu! Posetioci su bili posebno oduševljeni uskršnjim aranžmanima koje su pravili naši učenici i naravno gastro ponudom koja nas je, na trenutak, odvela do Nemačke, Italije, Austrije, Švajcarske i drugih zemalja gde se govore italijanski i nemački jezik.

foto: Marijana Iličin, prof. italijanskog jezika i književnosti

Нема коментара: