5. 4. 2023.

Izveštaj sa sastanka Aktiva

Treći sastanak u ovoj školskoj godini održan je kišovitog 4. aprila u učionici 3 CSU.

Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodnog sastanka, analizirale smo realizovane aktivnosti u prethodnom periodu: takmičenja i konkurse, kao i seminare kojima smo prisustvovale. Još jednom su pohvaljeni učenici koji su pokazali odlično znanje na Okružnom takmičenju. Preneti su pozitivni utisci sa nedavno organizovane Noći Gimnazije tokom koje su osnovci mogli da učestvuju u interaktivnim radionicama i upoznaju đake na razmeni. Takođe, proanalizirale smo i nedavno objavljene rezultate istraživanja o potrebama nastavnika stranih jezika u Srbiji koje su sproveli Fondacija Tempus i Centar za žive jezike u Gracu.

S obzirom na to da je u toku proces izbora udžbenika za 1. i 5. razred za naredne četiri godine, razmenile smo iskustva o udžbenicima koje trenutno koristimo. Nedavno je sprovedena interna anketa o zadovoljstvu udžbenicima, te je ovo bila prilika da se predstave rezultati.

U toku je nekoliko kreativnih konkursa na engleskom jeziku za osnovce i srednjoškolce i prijave za različite oblike stručnog usavršavanja u organizaciji Pearson-a, EdTech Centra, Udruženja ELTA i Fondacije Tempus, npr.

Нема коментара: