20. 3. 2023.

Okružno takmičenje 2023.

Na Okružnom takmičenju iz stranih jezika za učenike IV razreda srednjih škola održanom 4. marta u Novom Kneževcu, učenici kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev“ ostvarili su zapažene rezultate. 

Na takmičenju iz engleskog jezika,  DRUGO mesto su osvojili: David Markov (36 bodova), Teodora Horvat (36 bodova) i Iva Prolić (35 bodova). Srbin Đurđević je dobio pohvalu. Mentor učenika je Alekandra Borovac.

Zbog velikog broja takmičara, odlučeno je da na Republičko takmičenje budu pozvani učenici koji su osvojili 36 i više bodova na Okružnom takmičenju iz engleskog jezika. 

Na takmičenju iz italijanskog jezika, Anđelija Knežević je osvojila TREĆE mesto (34/40 poena) i plasman na Republičko takmičenje. Mentor učenice je Maja Radlović. 

izvor: sajt Gimnazije „Dušan Vasiljev“

Na Okružnom takmičenju učenika VIII razreda osnovnih škola, od 17 učenika, njih 9 se najbolje snašlo i pokazalo najviše znanja na testu čitanja i gramatike:

  • PRVO mesto (38 poena):
    Darija Jovanov iz OŠ „Jovan Popović“ Čoka, mentor Ildiko Fekete Levai,
  • DRUGO mesto (35-37 poena):
    Katarina Todorović (37) i Andrej Erdelji (35) iz OŠ „Stevan Sremac“ Senta, mentor Zdravko Maksimović, Tisa Felbab (36) i Milana Stijelja (35) iz OŠ „Sveti Sava“ Kikinda, mentor Milica Poznanović, Nevena Mijatov (35) iz OŠ „Jovan Popović“ Čoka, mentor Ildiko Fekete Levai,
  • TREĆE mesto (32 - 34 poena):
    Teodora Zeljković (34) iz OŠ „Gligorije Popov“ Rusko Selo, mentor Sanja Demenj, Mila Tot (34) i Pavle Brkljač (32) iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ Kikinda, mentor Vera Karadžin.

Zbog velikog broja takmičara, odlučeno je da na Republičko takmičenje budu pozvani učenici koji su osvojili 37 i više bodova na Okružnom takmičenju iz engleskog jezika.

Takmičenje za osnovce održano je u nedelju, 19. marta, u kikindskoj Osnovnoj školi „Vuk Karadžić”. 

Нема коментара: