20. 10. 2019.

Jezici spajaju

Ovogodišnju proslavu Evropskog meseca jezika u Osnovnoj školi „Sveti Sava” obeležilo je nekoliko aktivnosti. Tokom septembra meseca mlađi učesnici međunarodnog iTvining projekta su sa nastavnicom engleskog jezika snimili video poruke, pisali razglednice, bojili zastave različitih evropskih država i učili kako se kaže zdravo i broji do 10 na raznim jezicima. 

Stariji učesnici iTvining projekta su učestvovali u zanimljivim jezičkim izazovima. Na posebno osmišljenim panoima sa konturama različitih država Evrope, učenici su, u vidu mape uma, dopisivali reči koje ih asociraju na predstavljene države. 

Ekipe učenika različitih generacija su proverile svoje znanje u kvizovima „Pogodi jezik” i „Pitalice”. Pitanja su bila podeljena po oblastima: književnost, umotvorine, likovna umetnost, muzika i sport. Oprobali su se i u asocijacijama, brzalicama i u igri „Spajalice” gde je trebalo da povežu izraze na engleskom sa njihovim ekvivalentima u srpskom jeziku. Takmičari su bili posebno motivisani i pokazali su odlično znanje. Slavlje su obogatili učenici koji su govorili stihove na grčkom, španskom i kineskom jeziku. 

Aktivnost se prvi put našla u kalendaru aktivnosti koji je Mensa Srbije organizovala povodom Dana inteligencije.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.