24. 11. 2018.

eTwinning radionica

U četvrtak, 22. novembra, u računarskoj učionici Centra za stručno usavršavanje, Dragana Videnov, nastavnica engleskog jezika u Osnovnoj školi „Sveti Sava” održala je radionicu o eTwinning projektima.

Zainteresovane učiteljice i nastavnice kikindskih osnovnih škola mogle su da se detaljnije upoznaju sa radom na eTwinning portalu, kako da pokrenu projekte, podstaknu učenike da se aktivnije uključe u rad, kako da dokumentuju tok i rezultate projekta, apliciraju za oznake kvaliteta i još mnogo štošta. Preneta su im i iskustva u radu sa različitim web alatima kojima mogu da unaprede svoje i digitalne kompetencije svojih đaka.

Da podsetimo, eTwinning internet portal je deo Erazmus+ programa Evropske unije koji omogućava zaposlenima u obrazovno-vaspitnim ustanovama Evrope da zajednički osmišljavaju i sprovode projekte, razmenjuju ideje i primere dobre prakse, povezuju učenike, obogaćuju nastavu i unapređuju međupredmetne, jezičke i digitalne kompetencije. Virtuelni eTwinning projekti su odličan primer projektno-orijentisane nastave koja je uvedena u škole ovog septembra.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.