1. 3. 2018.

Izveštaj sa sastanka Aktiva

Kao što je najavljeno, sastanak Aktiva održan je 26. februara u učionici 3 Centra za stručno usavršavanje.

Podsetile smo se realizovanih aktivnosti, a koleginice koje su prisustvovale nekom od seminara u prethodnom periodu prenele su svoje utiske i podelile zanimljive ideje za rad na času.

S obzirom na to da će se od septembra koristiti novi program za I i V razred, najavljene su prezentacije udžbenika koji su u procesu akreditacije, kao i obuke nastavnika koji će raditi sa ovim uzrastom dece. Na obukama će se posebna pažnja posvetiti postignućima učenika.

Prisutne nastavnice su upoznate sa odlukama sastanka koji je 22. februara organizovalo Društvo za strane jezike i književnosti Srbije sa predsednicima udruženja nastavnika stranih jezika, a u vezi sa statusom drugog stranog jezika u Zakonu o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja po kome bi se od septembra drugi strani jezik ocenjivao opisno, a ocena ne bi uticala na opšti uspeh. U dopisu koji je upućen Ministarstvu prosvete, traži se da se drugom stranom jeziku obezbedi status obaveznog nastavnog predmeta.

Iznet je predlog da se ubuduće udžbenici biraju na nivou opštine, jer ima učenika koji prelaze iz jedne u drugu školu na polugodištu, a škole koriste različite udžbenike.

Dogovoreno je da se sledeći sastanak održi posle prolećnog raspusta.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.