20. 9. 2015.

DSD diploma

http://www.gimnazijaki.com/

Marta meseca ove godine je u kikindskoj gimnaziji devet entuzijasta i zaljubljenika u nemački jezik polagalo DSD ispit, i steklo nivo B1 nemačke jezičke diplome.

DSD (Deutsches Sprachdiplom) je diploma o postignutom nivou znanja nemačkog jezika koja, u ovom slučaju, odgovara nivou B1 Zajedničkog evropskog okvira. Diploma je priznata na nemačkom govornom području kao zvanični dokaz o poznavanju nemačkog jezika.

U Beogradu je 7. decembra 2012. godine potpisan Memorandum  o razumevanju za polaganje ispita za sticanje ove diplome iz nemačkog jezika u 16 škola u Republici Srbiji, među kojima je i Gimnazija „Dušan Vasiljev”.

Memorandum je potpisan između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu. Na kraju četvrte godine učenici ovih 16 škola polažu DSD ispit – besplatno. Devetoro kikindskih gimnazijalaca se spremalo za polaganje ispita oko pet meseci, pod mentorstvom profesorke nemačkog jezika Biljane Repašić. Na ispitu je trebalo pokazati: razumevanje pročitanog i slušnog teksta, pisanje sastava na zadatu temu i veštinu verbalne komunikacije.

Učenici koji su stekli DSD diplomu su: Višnja Saravolac, Tamara Simić, Sanja Zagorac, Jelena Krneta, Ivana Pap, Svetlana Dabranin, Miljan Barjaktarović, Norbert Odri i Milivoj Bajšanski.

Ovo je prva generacija učenika u Gimnaziji koja je stekla DSD diplomu, a nadamo se da će biti što više zainteresovanih đaka koji će krenuti njihovim stopama!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.