21. 3. 2015.

Izveštaj sa sastanka Aktiva

Sledi izveštaj sa sastanka Opštinskog aktiva održanog u četvrtak, 19. marta, u CSU:

Prisutne koleginice su upoznate sa zapisnikom sa prethodnog sastanka koji je usvojen.

Podsetile smo se realizovanih aktivnosti u prethodnom periodu (Književno veče 13. februara u OŠ "Đura Jakšić", Nedelja različitih kultura 10-13. marta u OŠ "Jovan Popović", međunarodno takmičenje iz engleskog jezika HIPPO 14. marta u Gimnaziji i OŠ "Sveti Sava", takmičenja u poznavanju stranih jezika u organizaciji DSJKS). Pohvaljeni su uspesi đaka i mentora na konkursima koje nije organizovalo Ministarstvo.

Bilo je reči i o eksternoj evaluaciji, intervjuima koje je inspekcija vodila sa nastavnicima, đacima i roditeljima, te potrebnoj dokumentaciji za spoljašnje vrednovanje. Čule smo i utiske koleginica koje su već prošle kroz ovakvo vrednovanje kvaliteta rada.

Što se predstojećih aktivnosti tiče, ima nekoliko predloga.

Prvi predlog je da se, u organizaciji našeg Aktiva, za učenike osnovnih škola organizuje takmičenje u poznavanju stranih jezika (iz engleskog za V, VI i VII, a iz italijanskog/nemačkog za VII razred). S obzirom na to da sponzor nije pronađen, a projekat na opštinskom konkursu odbijen, takmičenje bismo sami finansirali (štampanje testova i zahvalnica, te nagrade). Takmičenje bi bilo organizovano u petak, 8. maja, u poslepodnevnim satima.

Drugi predlog je da se 23. aprila od 19 sati u Klubu CSU obeleži Svetski dan knjige. To bi bila prilika da se đaci talentovani za strane jezike predstave na malo drugačiji način, čitanjem svojih pesama ili sastava, pevanjem pesama na stranom jeziku...

Ekonomsko-trgovinska škola planira dve aktivnosti, predavanje "Jezik struke" i prezentaciju posvećenu Grimu, u saradnji sa Nemačkim udruženjem iz Kikinde. O tačnom terminu bićemo naknadno obavešteni.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.