30. 5. 2024.

TALE Fast Forward

 Dve grupe učenika VIII razreda Osnovne škole „Sveti Sava” posetile su u utorak, 28. maja, kikindski Narodni muzej i učestvovale u radionicama na engleskom jeziku Teach Art Learn English (TALE).

Pre posete, obe grupe su imale pripremne aktivnosti u školi. Učenici su razgovarali o muzejima, da li vole da ih posećuju ili ne, šta bi oni izložili kada bi imali muzej, istakli pravila ponašanja u muzeju, a odgledali su i prezentaciju kikindskog Muzeja i video koji pokazuje kako se ne treba ponašati u muzeju. Takođe su pogađali značenje pojedinih reči na  engleskom koje će im trebati tokom posete.

Muzejski edukatori su organizovali obilazak stalne postavke na engleskom jeziku, a potom su učenike podelili u pet grupa, po temama. Učenici su išli od jedne do druge prostorije i popunjavali radne listove, odgonetali zagonetke o izloženim eksponatima i osobama na portretima, rešavali ukrštene reči, zamišljali, crtali, dizajnirali, a kasnije su pokazali svoje kreativne ideje ostalima i izneli mišljenje o radionici. 

Većini se radionica svidela, nekoliko učenika je popunilo i dva radna lista, dok je bilo i onih, u manjem broju, koji su se žalili na tekstualni deo radnog lista koji je trebalo pročitati, kao i na zahtev da se odgovori zapišu.

Po povratku u školu, učenici su proverili koliko poznaju lokalno kulturno nasleđe kroz onlajn igru, a svoje utiske o poseti podelili su sa učesnicima međunarodnog projekta Inspiring Museums.

tekst i foto: Dragana Videnov

Нема коментара: