15. 4. 2024.

Republičko takmičenje 2024.

U subotu, 6. aprila, u Osnovnoj školi „Rade Drainac“ u Borči, održano je Republičko takmičenje u znanju nemačkog, francuskog, ruskog, italijanskog i španskog jezika.

Učenici VII razreda imali su sat vremena da urade test jezičkih znanja, dok su stariji osnovci imali na raspolaganju 2 sata za 3 testa; provera razumevanja čitanjem, provera razumevanja slušanjem i test jezičkih znanja. Najuspešniji na sva tri testa bili su pozvani i na usmeni deo.

Andrej Roska iz OŠ „Jovan Popović“, mentor Sonja Felbab Vukašinović, zabeležio je odličan rezultat na takmičenju iz španskog jezika osvojivši PRVO mesto u specijalnoj kategoriji.

Valentina Stojkov iz OŠ „Vuk Karadžić“, Kikinda, mentor Dragana Vukašinović, osvojila je DRUGO mesto na takmičenju iz nemačkog jezika u specijalnoj kategoriji.

foto: OŠ „Jovan Popović“

foto: OŠ „Vuk Karadžić“

U nedelju, 7. aprila, na Filološkom fakultetu u Beogradu, održano je Republičko takmičenje iz engleskog jezika za blizu 3000 učenika VII i VIII razreda iz različitih krajeva Srbije. 

Najuspešniji u svojim kategorijama bili su:

  • TREĆE mesto:
    VII razred (35-36 poena): Aleksa Tomić iz OŠ „Sveti Sava“, mentor Marija Zivlak,
  • ČETVRTO mesto:
    VII razred (33-34 poena): Tijana Randović iz OŠ „Čokonai Vitez Mihalj“, Gornji Breg, mentor Katalin Ujhazi,
  • PETO mesto:
    VII razred (31-32 poena): Stefan Anđelković iz OŠ „Čeh Karolj“, Ada, mentor Nataša Konjević Laslo, Luka Mesaroš iz OŠ „Žarko Zrenjanin“, Kikinda, mentor Jelena Vlajkov,
    VIII razred (59 poena): Liliana Panić iz OŠ „Petefi Šandor“, Senta, mentor Judit Bot
Republičko takmičenje učenika srednjih škola u znanju nemačkog, francuskog, ruskog, italijanskog i španskog jezika održano je u subotu, 13. aprila, na Filološkom fakultetu u Beogradu. 

Nikola Vuk Ostojin, učenik II razreda senćanske Ekonomsko-trgovinske škole, mentor Rita Tot Sakač, osvojio je DRUGO mesto u specijalnoj kategoriji takmičenja iz nemačkog jezika.

Stefan Lazić, učenik II2 kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev“, mentor Biljana Repašić, pokazao je zavidno znanje iz nemačkog jezika osvojivši TREĆE mesto.

foto: ETŠ, Senta
foto: Gimnazija „Dušan Vasiljev“

Нема коментара: