13. 2. 2023.

Pokretači promena

Trodnevna konferencija o finskom obrazovanju okupila je, onlajn ili uživo u Beogradu, oko 2000 nastavnika, direktora i stručnih saradnika iz različitih krajeva Srbije. 

U četvrtak, 9. februara, prisutnima su se, između ostalih, obratili dr Raimo Salo koji je govorio o obrazovanju u Finskoj koje važi za najbolje u svetu, Nerina Barbosa koja je predstavila rad globalne mreže „Obrazovanje za sve” (Teach for All), i dr Svetlana Belić Malinić koja je istakla značaj obrazovanja i pozvala nastavnike da se pridruže misiji Fondacije „Obrazovanje za Srbiju” i postanu edu-lideri. Priliku su dobili i nastavnici da podele svoje primere dobre prakse.

U petak, 10. februara, i subotu, 11. februara, održane su interaktivne radionice na kojima su nastavnici imali prilike da saznaju nešto više o finskom sistemu obrazovanja zasnovanom na istraživanju fenomena, podsete se Blumove taksonomije, te razmene iskustva u vezi sa STEM i eksperimentalnom nastavom. Voditelji radionica bili su dr Raimo Salo, dr Svetlana Belić Malinić, Jovana Živković i Aleksandra Ikonov.


Konferencija „Pokretači promena: Nove uloge u obrazovanju” akreditovana je pod kodom 911, a svi prisutni su dobili uverenja o učešću.

Нема коментара: