17. 11. 2022.

Izveštaj sa sastanka Aktiva

Drugi sastanak Aktiva u ovoj školskoj godini održan je kišovitog 16. novembra u računarskoj učionici CSU.

Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodnog sastanka, pohvalile smo zanimljive aktivnosti kojima je obeležen Evropski dan jezika i razmenile utiske o vebinarima i drugim oblicima stručnog usavršavanja kojima smo prisustvovale.

U narednom periodu, nastavljaju se akreditovani vebinari Klett društva za obrazovanje, a organizuju se i konferencije The English Book i ELTOC.

Počele su prijave za takmičenja iz engleskog (HIPPO) i nemačkog jezika (pisanje sastava).

Kao najava za obeležavanje Dana škole, upućen je poziv đacima završnih razreda osnovnih škola da se izjasne šta bi im bilo zanimljivo da vide ili u kakvim aktivnostima bi želeli da učestvuju tokom posete Gimnaziji. Iskoristile smo priliku da se podsetimo zanimljivih tematskih aktivnosti iz ranijih godina u kojima su svoje učešće uzeli i đaci na razmeni.

Predstavljeni su primeri virtuelnih projekata The Magical World of Beatrix Potter i Let's walk around the USA!, uz napomenu da su sve aktivnosti realizovane tokom prethodne školske godine na redovnim časovima engleskog jezika u I, II, IV i VI razredu. 
foto: CSU
foto: CSU
Takođe, predstavljeno je i nekoliko korisnih, a besplatnih i jednostavnih za upotrebu, digitalnih alata, kao što su Wakelet - onlajn kolekcija različitih sadržaja sa interneta, Canva - za kreiranje postera, prezentacija, logotipa i sl, Genially - za kreiranje interaktivnih prezentacija, infografika, igrica, kvizova i sl, ili Story Jumper - za kreiranje elektronskih knjiga. 
foto: CSU

Predloženo je da sledeći sastanak održimo februara meseca.

Нема коментара: