15. 9. 2022.

Izveštaj sa sastanka Aktiva

 Prvi sastanak Aktiva održan je 14. septembra u učionici 1 CSU.


Na početku sastanka osvrnule smo se na aktivnosti realizovane u prethodnom periodu, pre svega na izazove i posledice onlajn nastave. Podsetile smo se i pohvalile uspešne takmičare i njihove mentore na raznim konkursima i takmičenjima, i iskoristile priliku da istaknemo primere dobre prakse koji se tiču obeležavanja značajnih datuma u korelaciji sa drugim predmetima i saradnje sa Udruženjem ELTA i Narodnim muzejem u okviru TALE projekta.

Razmenile smo ideje o obeležavanju Evropskog dana jezika. Pisanje i slanje razglednica školama u inostranstvu, kvizovi i jezički izazovi samo su neke od njih.

Kada je u pitanju stručno usavršavanje, prenet je predlog Centra da sa spiska seminara biramo one koje su akreditovali drugi Centri

U toku je istraživanje Evropskog centra za žive jezike iz Graca i Fondacije Tempus, a u vezi sa potrebama nastavnika stranih jezika u Srbiji za profesionalnim usavršavanjem i podrškom. Upitnik je anoniman, a rok za popunjavanje je 18. septembar.

Takođe, Fondacija Tempus i eTwinning nacionalni tim za podršku organizuju 23. septembra Godišnju konferenciju, a prijave su u toku.

Razmenile smo i utiske o Erazmus+ i eTwinning projektima, te mogućnostima učešća u novom ciklusu programa. Najavljen je prenos sadržaja sa aktuelnog portala na novi. Istaknut je značaj međunarodne saradnje i upućen poziv svim zainteresovanima da se, sa svojim učenicima, uključe u kreativne virtuelne projekte.

Dogovoreno je da sledeći sastanak održimo 16. novembra.

Нема коментара: