11. 4. 2022.

Okružno takmičenje 2022.

Na Okružnom takmičenju iz engleskog jezika održanom u nedelju, 27. marta, u Senćanskoj gimnaziji, učenici kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev“ ostvarili su najbolje rezultate.
Najviše poena u okrugu imali su Ana Maria Horvat (37 od 40) i Slaviša Terzin (36), oboje iz odeljenja 4-1, dok je Ognjen Đurđević, 4-2, zauzeo treće mesto (34 poena).
Čestitamo sjajnim učenicima i želimo uspeh na Republičkom takmičenju u maju.
Sve pohvale zaslužuju i vredne učenice Nikolina Zorić, 4-1, i Jelena Lovrić, 4-2, koje su takođe predstavljale kikindsku Gimnaziju.
Mentor svih učenika je profesorka engleskog jezika Dragana Bursać Ivetić.

 vest pripremila: Dragana Bursać Ivetić

 

Na istom takmičenju, Aleksandar Selimović iz IV3 Tehničke škole osvojio je drugo mesto i plasirao se na Republičko takmičenje.
Aleksandrov mentor je Teodora Ristić.

izvor: sajt Tehničke škole

Na Okružnom takmičenju učenika 8. razreda koji engleski jezik uče od 1. razreda, od 35 prijavljenih učenika, njih 21 je pokazalo odlično znanje:

  • PRVO MESTO:
    Janja Jovanov
    iz OŠ „Đura Jakšić“, mentor Ivana Gligorin, Mark Nešovanović iz OŠ „Čeh Karolj“ iz Ade, mentor Lila Varga, i Aleksa Mirković iz OŠ „Stevan Sremac“ iz Sente, mentor Zdravko Maksimović (39 poena),
    Ema Jakši
    iz OŠ „J. J. Zmaj“ iz Kanjiže, mentor Gordana Sodić (38 poena),
  • DRUGO mesto:
    Marija Popov iz OŠ „J. J. Zmaj“ iz Novog Kneževca, mentor Darko Subašić, i Uroš Petrov iz OŠ „Stevan Sremac“ iz Sente, mentor Zdravko Maksimović (37 poena),
    Stefan Sivački iz OŠ „Vasa Stajić“, mentor Milena Mučalov, i Milena Sandić iz OŠ „Vuk Karadžić“, mentor Vesna Marinkov, Angelina Terzin iz OŠ „J. J. Zmaj“ iz Novog Kneževca, mentor Darko Subašić, i Kristian David iz OŠ „Čeh Karolj“ iz Ade, mentor Silvia Čehpal (36 poena),
    Jana Pantić iz OŠ „Đura Jakšić“, mentor Ivana Gligorin, i Justina Marković iz OŠ „Vuk Karadžić“, mentor Vesna Marinkov, i Maja Lukić iz OŠ „Karas Karolina“ iz Horgoša, mentor Tatjana Buš, i Nebojša Milovanović iz OŠ „Jovan Popović“ iz Čoke, mentor Ildiko Levai Fekete (35 poena),
  • TREĆE mesto:
    Marijana Badrljički iz OŠ „Jovan Popović“, mentor Sonja Felbab Vukašinović, Mila Trnić iz OŠ „Đura Jakšić“, mentor Ivana Gligorin, i Luka Zorić iz OŠ „Žarko Zrenjanin“, mentor Vera Karadžin, Katarina Vidović i Barnabaš Rekecki iz OŠ „J. J. Zmaj“ iz Kanjiže, mentor Gordana Sodić, Marton Balint iz OŠ „Karas Karolina“ iz Horgoša, mentor Tatjana Buš, i Noemi Katona iz OŠ „Petefi Šandor“ iz Sente, mentor Judit Bot (34 poena).

Sve pohvale zaslužuju i ostali takmičari kojima je nedostajalo nekoliko poena do 3. mesta. 

Takmičenje za osnovce održano je u nedelju, 10. aprila u kikindskoj OŠ „Vuk Karadžić“.

Нема коментара: