27. 12. 2021.

Art4Science

U petak, 24. decembra, organizovana je konferencija Art4Science čiji je cilj bio prezentacija i širenje rezultata rada na projektu ClimArt

Profesori i učenici Srednje stručne škole „Miloš Crnjanski“ koji su učestvovali u ovom projektu predstavili su učesnicima konferencije priručnike za učenje o klimatskim promenama kroz umetnost koji su nastali radom na ovom projektu. O projektu su govorile profesorice Vanja Injac, Branislava Krstin i Gordana Trnić, učenica Tijana Karić, kao i Smiljana Đukičin Vučković sa Pirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, koja je pomogla u realizaciji ovog projekta. Učesnicima je prikazan i umetnički performans o klimatskim promena koji su učenici izveli u okviru projekta ClimArt. Učesnicima su se video porukom obratili i učesnici projekta iz drugih zemalja i predstavili svoj rad. 


Podsećamo da su u ovom projektu učestvovale četiri škole iz Srbije, Nemačke, Španije i Italije. Učesnici konferencije su bili direktori i nastavnici kikindskih osnovnih i srednjih škola.

vest i fotografije preuzeti sa sajta SSŠ „Miloš Crnjanski“

Нема коментара: