28. 9. 2018.

Evropski dan jezika 2018.

Ovogodišnju proslavu Evropskog dana jezika u Osnovnoj školi „Sveti Sava” obeležilo je nekoliko aktivnosti. Učesnici eTvining projekta su sa nastavnicom engleskog jezika snimili video poruke, pisali razglednice, bojili zastave različitih evropskih država i učili kako se kaže zdravo na raznim jezicima.
U sredu, 26. septembra, organizovano je druženje sa predstavnicima škola: „Milivoj Omorac”, „Ivo Lola Ribar”, „Vuk Karadžić”, „Feješ Klara”, „Jovan Popović”, „Žarko Zrenjanin” i „Dušan Vasiljev”. Petočlane ekipe su proverile svoje znanje u kvizovima „Ko to tamo govori?” i „Koliko poznajete Evropu?” na engleskom jeziku i kvizu „Pitalice” na srpskom jeziku. Takođe, imale su priliku da provere koliko su im poznate skraćenice na engleskom jeziku. Slavlje su obogatili učenici III razreda koji su otpevali pesme na engleskom jeziku, učenik IV razreda koji je govorio stihove na španskom jeziku, te učenici završnih razreda koji su odsvirali kompozicije na gitari i flauti. Program je završen nastupom mladog rok benda Devils.

Proslava u čast jezika se i ove godine nalazi u Kalendaru događaja Saveta Evrope, a glasanje za najinovativniji događaj godine otvoreno je do 20. oktobra.

Dragana Videnov

Na aktivnosti povodom obeležavanja Evropskog dana jezika u kikindskoj Gimnaziji „Dušan Vasiljev” učenici su izradili postere i prikazali trejlere iz savremenih filmova na jezicima koji se uče u ovoj školi. Kao dodatak, pojavio se japanski film, a maskirane učenice su se potrudile da dočaraju i vizuelno sadržaj prikazanog filma.

vest i fotografija preuzeti sa sajta kikindske Gimnazije





Evropski dan jezika obeležili su i učenici OŠ „Petar Kočić” u Nakovu. 
Putem kviza „Jezik i kultura” obeležen je ovaj dan sa učenicima 6. i 7. razreda, koji je pripremila nastavnica nemačkog jezika Dragana Vukašinović. Učenici su putem ovog kviza imali priliku da se upoznaju i sa kulturama Engleske i Nemačke, i na zabavan način usvoje nova znanja. Čas je realizovan u novoj digitalnoj učionici.  

vest i fotografija preuzeti sa fejsbuk stranice nakovačke škole

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.