14. 12. 2017.

Izveštaj sa sastanka Aktiva

Sledi izveštaj sa sastanka Opštinskog aktiva održanog 13. decembra u učionici 1 u CSU od 18 do 18.50:

Kao što je najavljeno, podsetile smo se aktivnosti realizovanih u prethodnom periodu. Obeležavanje Evropskog dana jezika je onima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj dan ostalo u lepom sećanju.

Kroz kratke izveštaje, predstavljeni su različiti oblici stručnog usavršavanja kojima smo prisustvovale tokom prvog polugodišta. Bilo je tu pozitivnih, ali i negativnih komentara u vezi sa seminarima koje (ne) bismo preporučili drugima.
foto: CSU
foto: CSU
Bilo je prilike i za razmenu primera dobre prakse, a pohvaljeni su i uspesi učenika i nastavnica nemačkog jezika na nedavno završenom takmičenju u pisanju sastava na nemačkom jeziku.

​Pričale smo i o planiranim aktivnostima, pre svega takmičenjima i konkursima. Kada je u pitanju takmičenje u organizaciji DSJKS, predlog je da se testovi za školsko takmičenje standardizuju, tj. da na nivou grada pripremimo isti test koji ćemo dati takmičarima.

Najavljeni su novi seminari/radionice, uključujući i obuku u pisanju Erazmus+ projekta.

Još nešto, za sledeću nedelju je najavljen tradicionalni Božićni koncert Nemačkog udruženja, a i Gimnazijalci za sledeću godinu pripremaju Jezički kviz povodom obeležavanja 160 godina od osnivanja Gimnazije o čemu će sve škole biti obaveštene.

Prisutne nastavnice su upoznate sa izdanjima Izdavačke kuće ELI​ i podeljeni su im katalozi za engleski, nemački, francuski i italijanski jezik. Nastavnice engleskog jezika su upoznate sa dobrim stranama članstva u Udruženju nastavnika engleskog jezika ELTA i pozvane su da se 22. decembra po povoljnijim uslovima učlane u ovo Udruženje.

Dogovoreno je da sledeći sastanak održimo pre takmičenja.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.