6. 9. 2017.

Izveštaj sa sastanka Aktiva

Sledi izveštaj sa sastanka Opštinskog aktiva održanog 5. septembra u učionici 1 u CSU od 18.30 do 19.50:

S obzirom na to da su nam standardi servirani tek nedavno, a ni sve osnovne škole nisu dobile zvanično obaveštenje, veliku pažnju smo posvetile upravo njima, te kako ih i da li unositi u nastavne planove. Čule smo iskustva koleginica iz srednje škole i dogovorile se da ih za sada ne unosimo u nastavne planove, već da ih priložimo uz svesku praćenja postignuća učenika. Oni ne utiču na ocenu, ali mogu biti korisni prilikom individualnih razgovora sa roditeljima, npr.

Kada je u pitanju stručno usavršavanje, dogovorile smo se da CSU upoznamo sa manje-više poznatom listom jednodnevnih seminara (756, 748, 733, 731, 729), u nadi da će nam ovoga puta izaći u susret.

Razmenile smo ideje u vezi sa aktivnostima koje bismo realizovale u narednom periodu, a jedna od njih se odnosi na obeležavanje Evropskog dana jezika na malo drugačiji način. Podsetile smo se prošlogodišnjeg predloga da svaka osnovna škola koja je zainteresovana za ovaj vid saradnje osmisli 5 minuta programa kojim bi se istakao značaj učenja stranih jezika (pano, ppt prezentacija, poster, pesma, sastav...) i dogovorile da ove godine realizujemo ovu aktivnost. To bi bila i svojevrsna promocija đaka talentovanih za jezike.

Pažnju smo posvetile i uvek aktuelnim problemima u nastavi (IOP, način ocenjivanja...) i shvatile da su nam ovi naši sastanci korisni i zato što možemo da razmenimo iskustva i savete. Radimo u različitim školama, muče nas isti problemi i na sastanku čujemo kako te probleme rešavaju kolege, pa nešto i primenimo.

Dogovoreno je da sledeći sastanak održimo novembra meseca, posle kvartala.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.