21. 5. 2017.

HIPPO finale 2017.

JOVAN VOKIĆ, učenik I1 razreda društveno
–jezičkog smera kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev”, osvojio je 4. mesto u kategoriji učenika 1. i 2. razreda srednje škole, sa 92,49% tačno urađenih zadataka.

U finalu, održanom 14. maja u Italiji, takmičio se u konkurenciji sa još 12 učenika iz 9 zemalja:  Mongolije, Letonije, Rumunije, Hrvatske, BiH, Bugarske, Albanije, Makedonije i Italije (takmičari iz Kine i Angole su izostali zbog neobezbeđenih viza). Finalisti su polagali ispit na nivou znanja Be-2, pa je Jovan svojim odličnim rezultatom  stekao međunarodno priznatu diplomu koju izdaje ispitni odbor Londonske privredne komore i izdavačke kuće Piarson (LCCI - Pearson).   ČESTITAMO!

foto: HIPPO Competition
Na ovogodišnjem „Hipo“ takmičenju u kvalifikacijama u 5 uzrasnih kategorija učestvovalo je oko 15.500 učenika iz 20 zemalja sa 3 kontinenta. U polufinale se plasiralo 2.200, a u finale 85 najboljih.

Mentor Vokić Jovana je Dragana Bursać Ivetić, profesor engleskog jezika. Nesebičnu logističku i drugu podršku pružio je direktor Gimnazije Ljubomir Zamurović, a put u Italiju sponzorisao je Grad Kikinda.


Jedino  Gimnazija u našem gradu omogućava svojim učenicima srednjoškolskog uzrasta učešće na ovom međunarodnom takmičenju organizujući kvalifikacije u školi već po 4. put, kao i odlazak na polufinale u Zrenjanin.

Više podataka na strani:  https://www.facebook.com/HippoLanguageCompetition/?ref=hl
                                                     
(Vest pripremila: D. Bursać Ivetić)


Članak novinarke lokalne TV Rubin pročitajte ovde.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.