7. 4. 2017.

Nova druženja

Predstavnici Italijanske zajednice iz Poreča u Hrvatskoj nedavno su posetili đake OŠ „Đura Jakšić“ i Gimnazije koji uče italijanski jezik, održali javni čas i uručili im vredne poklone - knjige i časopise na italijanskom jeziku.

Sledi vest preuzeta sa sajta OŠ „Đura Jakšić“:

Udruženje građana Dora, koje okuplja učesnike nekadašnjih omladinskih radnih akcija, ove godine deseti put organizovalo je druženje akcijaša u Kikindi. Ovim povodom družili smo se i sa članovima Udruženja, ali i sa gostima našeg grada.

Italijanska zajednica iz Poreča u Hrvatskoj, u okviru svoje posete Susretima akcijaša, posetila je i našu školu, prvu osnovnu školu u gradu koja je kao drugi strani jezik uvela italijanski. Učenici sedmih razreda, naša nastavnica italijanskog jezika, Marijana Iličin i direktorica škole, Ksenija Petrović, bili su domaćini gostima iz Hrvatske.

Gosti su nas obradovali zaista prelepim i vrednim poklonom, onim što nam je za nastavu stranog jezika najpotrebnije, mnoštvom knjiga, rečnika i časopisa na italijanskom jeziku.

Ovo nije bio kraj našem druženju, jer je već sutradan, u subotu 1. aprila, hor učenika viših razreda nastupio na otvaranju jubilarnih Susreta brigadira.

tekst i foto: Dobrislava Ružić, OŠ „Đura Jakšić“ Kikinda

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.