29. 11. 2016.

Izveštaj sa sastanka Aktiva

Sledi izveštaj sa sastanka Opštinskog aktiva održanog u četvrtak, 24. novembra, u CSU:

U opuštenoj atmosferi podsetile smo se aktivnosti realizovanih u prethodnom periodu o čemu postoji trag i na našem blogu. Sa velikim zakašnjenjem i uz izvinjenje učesnicima kviza organizovanog u OŠ „Sveti Sava“ 23. septembra nastavnicama i đacima su uručeni prigodni pokloni. Onima koji ovoga puta nisu prisustvovali sastanku, a učestvovali su u kvizu, pokloni će biti dostavljeni naknadno. Inače, poklone je obezbedio Savet Evrope koji je i inicirao ovu manifestaciju 2001. godine.

Ujedno i poziv da sa đacima učestvujete u nagradnom konkursu za najbolji dizajn majice za Dan evropskih jezika 2017. godine. Konkurs traje do 31. decembra.

Nažalost, obeležavanje Dana jezika u Narodnom muzeju ovoga puta je izostalo, ali ostaje da razmišljamo na tu temu i, eventualno, realizujemo ovaj program u drugom polugodištu. Podsećam da je predlog da svaka škola osmisli 5 minuta programa kojim bi se istakao značaj učenja stranih jezika, a to bi bila i svojevrsna promocija đaka talentovanih za jezike.

Bilo je reči i o eksternom vrednovanju rada škole, nedavno potpisanom protokolu o saradnji OŠ „Žarko Zrenjanin“ i bilingvalne škole u Baji, Mađarska, učenju na daljinu, konkursima, takmičenjima (HIPPO i Willkommen), seminarima koji su realizovani, kao i o onima koji su najavljeni, uključujući i Kreativnost u nastavi stranih jezika 3. decembra u CSU.

Najavljena je i prodajna izložba The English Book-a u Narodnoj biblioteci 9. decembra. Inače, u toku je rasprodaja na njihovom sajtu.

Dogovoreno je da sledeći sastanak održimo marta meseca, posle tromesečja.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.