15. 11. 2015.

The English Book Day 2015

U subotu, 14. novembra, u beogradskom Sava Centru održan je seminar u organizaciji The English Book-a i Filološkog fakulteta, a uz podršku Britanskog saveta i Izdavačke kuće Macmillan. Stručnjaci iz oblasti metodike nastave engleskog jezika su sa 700 raspoloženih nastavnika iz zemlje i regiona razgovarali o tome kako da nastavu učine inovativnom i motivišućom za učenike.

Džulijeta Šunman (Julietta Schoenmann) je na konkretnim primerima pokazala kako čak i obična čarapa ili lutka od rolne toalet papira mogu da se iskoriste u nastavi i navedu i najstidljivije dete da progovori na stranom jeziku, Stiv Tejlor-Noulz (Steve Taylore-Knowles) je dao savete kako pomoći detetu da postane nezavisni učenik, odgovoran za sopstveno učenje, dok je Kieran Donahi (Kieran Donaghy) pažnju posvetio pokretnim slikama, kratkim klipovima, filmovima i reklamama, kao nastavnom sredstvu.
 

Tim English Book-a je sve prisutne iznenadio ceremonijom otvaranja, nastupom hora OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta” sa spletom starogradskih pesama i solo tačkama na engleskom jeziku, a posebno obraćanjem profesora Ranka Bugarskog.  

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.