23. 3. 2012.

Dan stranih jezika

U cilju promovisanja različitih stranih jezika koji se uče u kikindskim školama i afirmacije đaka talentovanih za strane jezike, Aktiv profesora stranih jezika odlučio je da prvog dana proleća organizuje Dan stranih jezika.


U prijatnoj atmosferi kluba Centra za stručno usavršavanje, uz čaj i kolače, brojnoj publici se predstavilo dvadeset talentovanih đaka.

Druženje je počelo uz zvuke gitare koju je svirao Mario Volaš, učenik VII4 OŠ „Sveti Sava“. Potom su nastupile maturantkinje Gimnazije, Gordana i Dragana Maksimović, učesnice Okružnog takmičenja iz italijanskog jezika, koje su pročitale svoje sastave pisane na italijanskom, kao i Ana Radlović i Andrea Čoti, najbolje na takmičenju u recitovanju francuske poezije na francuskom jeziku. David Petrov, učenik VI4 OŠ „Sveti Sava“, učesnik na smotrama recitatora, govorio je stihove na francuskom i rumunskom jeziku. Na rumunskom se predstavila i Kosana Jakonić, učenica IV4 OŠ „Sveti Sava“. Tijana Varađanin, učenica IV2 OŠ „Sveti Sava“ prisutnima je pročitala pesmu na mađarskom jeziku, dok se Dejan Škorić VIII1, uspešan na Opštinskom takmičenju iz nemačkog jezika, obratio na nemačkom. Nakon zvuka flaute koju je svirao Rastko Zamurović VIII2 OŠ „Sveti Sava“, svoje radove pisane na engleskom jeziku pročitali su sledeći učenici iz istoimene škole: Adrian Tot V1, Antonina Vukobrat, Nikolina Rajkov i David Popović VII2, Nikola Zorić VII3, Filip Ivetić VIII3, uspešan i na Opštinskom takmičenju iz engleskog jezika, Teodora Stankov VIII1, još neobjavljena autorka pesama, i Rastko Zamurović VIII2, pohvaljen za svoj literarni rad. Dunja Đukičin, učenica III razreda Gimnazije, uspešna na smotri recitatora, govorila je stihove na srpskom i engleskom, Dunja Ilić, učenica III razreda Gimnazije, predstavila se svojim nagrađenim radom na srpskom jeziku, dok je Dragana Ivetić, maturantkinja Gimnazije pročitala svoj nagrađeni rad na engleskom. Druženje je završeno uz pesme na engleskom jeziku i zvuke gitare Jovane Mišković i Jovane Popović iz zrenjaninske muzičke škole.
 

Sudeći po reakcijama, veče je lepo proteklo.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.